<tillbaka ___ nästa>

[versioner] [intresseanmälan] [download]

1
Det är här du ser ditt färdiga bildspel. Man kan du ha många bildfält som dina bilder eller filmer visas i. Beroende om du vill ha olika storlek på dom så kan du ha flera olika bildfält. Här ser du geten i ett bildfält och björnen som kan vara en video i ett annat bildfält. Video håller i SD kvalitet lägre upplösning jämnfört med en
högupplöst stillbild eller HD video och måste då vara i ett mindre bildfält för att inte se dåligt ut på skärmen. Man flyttar runt bildfälten på skärmen bara genom att dra dom ditt du vill ha dom.
2
I detta bildspår lägger man in sina bilder som skall visas. Du ändrar visningslängden genom att bara dra i den på någon av kortsidorna. Hur lång in och ut-toning bestämmer du genom att ändra vinkeln på den gula markeringen i överkant på bilden. Lägger du bilderna efter varandra på samma spår så sköts toningen automatiskt. Flera bildspår kan användas för att tex göra bild i bild effekt.
3
Den lodräta markeringen visar exakt vart i bildspelet du är och flyttar sig när du spelar ditt bildspel under redigering. Den hjälper dig att ljustera in de olika objekten som bilder och musik video m.m så de synkar exakt till varandra.
4
Ljudet fungerar likadant som bilden. Du ändrar enkelt med den gula markeringen hur mycket ljud i decibel mätt som du vill ska komma ut. Likaså när ett nytt musikstycke börjar så vill du tona bort musiken snyggt eller om du vill ha en kort ljudeffekt som
ska höras extra bra. Bara dra i markeringen för att ljustera.
5
Här är ett textspår. Här kan du skriva in enkla texter som visas i bildspelet.
6
Är ett markeringsspår. Här sätter du in olika markeringar som tex. Paus som kan vara bra att använda om du tex. pratar till dina bilder och vill att showen stannar vid en bild innan du bestämmer att gå vidare. Med en enkel knapptryckning startar du sedan bildspelet igen. Man kan programmera olika knappar på tangentbordet till att starta olika avsnitt på showen då man måste förändra visningen.
7
Ett Universalspår som kan användas till allt möjligt. Som att lägga in noteringar om något speciellt i det avsnittet. Det används också om man vill kunna styra extern utrustning.
8
I mediapoolen kan du arrangera bilderna i den ordning du vill att de skall visas. Enkelt markerar du sedan samtliga bilder och drar de till ett bildspår så skapas automatiskt ett bildspel av dina bilder. Vill du göra det mer noggrant tar du en bild åt gången och lägger den på exakt den plats du vill ha den. I mediapoolen ingår också alla dina andra medier som ljud och video.
9

Här organiserar du hela din produktion, håller koll på allt media samt alla andra inställningar för ditt bildspel.

Det kanske ser svårt ut att jobba med Wings Platinum. Men faktum är att vi har ett flertal användare som innan hade väldigt lite erfarenhet av datorer men som efter väldigt kort tid kommit igång och kunnat producera enkla bildspel med Wings Platinum. Programmet är enormt kraftfullt men man behöver inte kunna allt på en gång för att kunna göra en snygg presentation av sina bilder. Man lär sig vartefter och på så vis kan man förändra och förbättra sina bildspel när man utökat sina kunskaper. Det finns tom. en funktion som automatiskt genererar ett färdig bildspel åt dig. Det enda du behöver göra är att välja ut vilka bilder samt musik som du vill använda och hur långt du vill att det ska vara så ordnar Wings Platinum automatiskt ett bildspel på några sekunder åt dig. Så nu kan du inte skylla på att du inte hade tid när släkten kommer på besök. En fördel är att du inte behöver några fler program förutom dom som redan ingår i din dator för att kunna producera och visa dina bildspel. Funktioner som att ändra storlek, zooma, panorera eller varför inte kunna korrigera färger eller helt enkelt byta färger på bilderna finns i Wings. Ljudet redigerar du exakt så att musiken sänks när speakern talar eller om vill varför inte lägga på andra ljudeffekter som mer bas eller diskant. Har du bara rätt ljudkort i datorn så kan du ta ut 24 kanaler ljud ur Wings. Allt media ligger tryggt på dina hårdiskar och dina ändringar påverkar inte originalet så du kan alltid gå tillbaks till den ursprungliga bilden. Vi har här bara skrapat på ytan av vad man kan använda Wings Platinum till. Hoppas du ser möjligheterna till att kunna skapa din egen presentation.

nästa >